top of page
jozefien van looy

Wie ben ik?

Gewoon iemand die schildert.

Geboren, lang geleden, ha ha ha met een artistieke aanleg. Het zit hem in de genen, mijn vader was steenkapper. Op 5-jarige leeftijd tekende ik prentjes na uit chocolade-repen “Jacques” en ik ben blijven tekenen.

Studeerde –tekenen en schilderen- af aan de academie te Borsbeek, onder leiding van A. Luyckx – een waardevol groot kunstenaar.

In het leven hangt alles af van wie je ontmoet en ik had geluk een zeer begaafde eerlijke nederige kunstenaar te ontmoeten R. Borret , die me gevormd heeft. Aan de academie Borsbeek mocht ik lesgeven en gaf groepslessen aan volwassenen. Ik heb daarmee geleerd: een artiest kan men niet worden door les te volgen, je wordt ermee geboren.

 

Voor de rest heb ik talloze tentoonstellingen gehouden, enkele prijzen gewonnen waarvan ik de lijst jullie bespaar.

Wat belangrijk is dat ik altijd schilder als ik tevreden ben (gelukkig ben) is een te delicaat woord.

 

Ik verslind kleuren rondom mij en breng ze op doek. Ik zwier de verf op mijn schildersdoek en stop bijtijds om orde te brengen in de chaos. Zo beleef ik ook het leven – loslaten en inbinden-En voor de rest heb ik met regelmaat een bewonderaar. De kunstwereld is een grillige wereld, trendy gebonden. Om het ver te brengen dient men geluk te hebben, meer dan talent helaas.

Maar ik blijf geloven, en Jozefien Van Looy, ze schilderde voort ...

Teksten over mijn schilderkunst

Poëtische en bedreven schilderkunst.

 

Zij legt in haar werken een stevige, gedurfde kleurenharmoniie aan de dag; die evenwel altijd optimistisch blijft, omdat het licht nooit afwezig is.

Er spreekt visueel gevoel en poëzie uit deze schilderijen.

Fris en degelijk werk in een gerijpte stijl, met een tikkeltje seventies gevoelssymboliek.

  - Tulleken- kunstkritikus

 

Via haar schilderijen laat ze binnenkijken in de rijke, idyllische eigenheid van haar gemoed. En dat is precies het wonder bij Jozefien Van Looy, dat ruimte genoeg overblijft in de frasering van tinten en vormen om een glans van jonge frisheid en spontaniteit over te brengen.

Dat soort sfeervol en creatief concretiseren van de werkelijkheid, tesamen met een ongebreidelde liefde voor retro-portretten en bloemen van de kunstenares, leidt tot die feilloze canvasvulling

  - Ward Peinen – kunstkritikus

Contact

Jozefien Van Looy

Tel: +32 478 28 32 48

Email: Jozefien@skynet.be

Web: www.jozefienvanlooyschilderijen.com

Thanks for submitting!

bottom of page